Alles dubbel kapot tijdens de Rallye Grönegau

web2

Afgelopen zaterdag deden 3 van onze equipes mee aan de Grönegau Rallye en dat ging niet geheel zonder slag of stoot.

Robert & Arjan startten met de Ford Escort als 23e en ze moesten even inkomen met de nieuwe auto, maar ze reden op KP 1 wel gelijk een 12e tijd.
KP 2 ging aanzienlijk beter met een 9e tijd en op KP 3 reden ze een 6e tijd algemeen.
Maar net voor de laatste bocht van KP 3 sloeg de bak kapot, dus in de pauze van ongeveer een uur hebben ze de bak gewisseld en ze zijn op tijd aan de tweede boucle begonnen.
Deze gingen ook redelijk voorspoedig, ondanks dat een paar versnellingen al snel weigerden. Ook moesten ze twee keer redelijk in het stof rijden van een voorganger, waardoor ze een beetje vertraging opgelopen hebben.

Ze zijn uiteindelijk alleen met een derde, vierde en vijfde versnelling over de finish gekomen, maar ondanks alles toch 8e algemeen en 1e in de klasse geworden! Ze zijn uiteraard erg tevreden met het resultaat.

web1

Bert & Isabelle startten met de Opel Manta als 26e en hadden het ritme gelijk gevonden. KP 1 & 2 gingen goed, maar ergens tijdens of na KP 2 is de rechter voorband lek gegaan, waardoor ze op KP 3 veel vertraging opgelopen hebben.

Net na de pauze hebben ze de band snel gevuld met extra lucht en KP 4 ging ook prima. Maar na de finish hebben ze hem toch gewisseld omdat hij alweer erg zacht was. KP 5 ging ook weer goed en gek genoeg is de nieuwe rechter voorband wederom lek gegaan tijdens of na deze proef, waardoor ze ook op de laatste proef weer veel tijd verloren zijn.

Maar ze zijn wel gefinisht en uiteindelijk 22e algemeen en 3e in de klasse geworden! Na alle pech van de vorige rally’s waren ze hier erg blij mee, ondanks de verloren tijd op KP 3 en 6.

web3

Stefan & Marlous startten met nummer 47 en de eerste boucle is zoals afgesproken rustig gestart om weer in het ritme te komen, het was immers pas Stefan zijn tweede rally.

Al na 400 meter tikten ze een strobaal van de chicane aan, waardoor ze de rechterspiegel verloren. Op KP 3 verloren ze ook de linkerspiegel, maar verder verliep alles prima.

In de 2e boucle lag het tempo van de gele Astra al aanzienlijk hoger, doordat ze een andere manier van remmen toe gingen passen, en werden er zelfs enkele andere deelnemers op de proef ingehaald.

Ze zijn 27e algemeen en 2e in de klasse geworden en zijn dan ook tevreden met het resultaat! Het was weer een geslaagde rally waarin Stefan veel heeft bijgeleerd.

De volgende rally waar een aantal van onze equipes aan meedoen wordt verreden op zaterdag 17 juni in de omgeving van Hardenberg (Vechtdal Rally)

Foto’s gemaakt door:
rallye-foto.de
Mawifotos

Meer informatie over de rally: Rallye Grönegau

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uitslagen. Bookmark de permalink .